فهرست مطالب

فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد
سال سوم شماره 3 (پیاپی 11، پاییز 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/09/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • ویدا بهراد، لیلا حفیظی صفحات 111-115
    مقدمه
    داروی کابرگولین یک ترکیب دوپامینرژیک جدید خوراکی با اثر طولانی مدت است که سبب کاهش میزان پرولاکتین سرم می شود.
    هدف
    بررسی اثرات، عوارض و تحمل پذیری داروی کابرگولین در زنان مبتلا به هیپرپرولاکتینمی
    مواد و روش ها
    این تحقیق آینده نگر مقطعی از نوع توصیفی-تحلیلی می باشد. از 61 بیمار مورد مطالعه با مشکل هیپرپرولاکتینمی 25 بیمار داروی بروموکریپتین و 36 بیمار داروی کابرگولین را به مدت 6 ماه دریافت کردند. کابرگولین با دوز 0.5 میلی گرم در هفته شروع شد و تا دوز 2-1 میلی گرم در هفته افزایش یافت. بروموکریپتین با دوز 1.25 میلی گرم در روز شروع شد و تا 7.5 میلی گرم در روز افزایش یافت. در طی این مدت کارایی و تحمل پذیری درمان با دو داروی کابرگولین و بروموکریپتین در بیماران مبتلا به هیپرپرولاکتینمی بررسی شد.
    نتایج
    درمان با داروی بروموکریپتین منجر به طبیعی شدن سطح پرولاکتین سرم (کمتر از 20mcg/L) در 48% بیماران شد. در گروه کابرگولین سطح پرولاکتین سرم کاهش یافت و به حد طبیعی در 77.7% بیماران رسید. مقایسه دو گروه نشان داد که کابرگولین بطور چشمگیری موثرتر از بروموکریپتین در مهار ترشح پرولاکتین است (P>0.001).
    اثر بخشی بالینی دو دارو با تنظیم سیکل ماهانه در 68% و 83.3% بیماران به ترتیب در گروه بروموکریپتین و کابرگولین نشان داده شد (P>0.01).
    CT اسکن پس از 6 ماه درمان در 15 بیمار با مشکل میکرو یا ماکرو آدنوما انجام شد و کاهش اندازه تومور در 33.3% و 55.5% بیماران به ترتیب در گروه بروموکریپتین و کابرگولین را نشان داد (P>0.01).
    مقایسه دو گروه نشان داد که تعداد بیمارانی که نیاز به قطع درمان داروی بروموکریپتین داشتند بطور چشمگیری بیشتر است (36% در بیماران مصرف کننده بروموکریپتین در برابر 11.1% در بیماران مصرف کننده کابرگولین P<0.001).
    نتیجه گیری
    تحقیق ما بیانگر آن است که داروی کابرگولین اثر بخشی مناسبی در بیماران مبتلا به هیپرپرولاکتینمی دارد و اغلب بهتر از داروی بروموکریپتین تحمل می شود. کارآیی، تحمل پذیری و مدت عملکرد طولانی این دارو سبب شده که درمان انتخابی برای بیماران مبتلا به هیپرپرولاکتینمی باشد.
    کلیدواژگان: Cabergoline، Dostinex، Bromocriptine، Hyperprolactinemia
  • فاطمه حبیبی، حسین مختاری، مرضیه گازرانی، مرجان لاهوتی، ناز روشنی زعفرانلو صفحات 117-122
    مقدمه
    سیفیلیس و ایدز دو بیماری قابل انتقال از راه تماس جنسی هستند که وجود هر یک احتمال ابتلا به دیگری را افزایش می دهد. نقص ایمنی ناشی از بیماری ایدز، زمینه را برای ابتلا به سیفیلیس مهیا نموده و ضایعات تناسلی سیفیلیس شانس انتقال و آلوده شدن به HIV را افزایش می دهد.
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی همزمان وجود آلودگی به HIV در بیماران دارای تست سرولوژی مثبت سیفیلیس (RPR) بوده است.
    مواد و روش ها
    100 نمونه (75 زن و 25 مرد) تست سرولوژی مثبت سیفلیس ارسالی به یک آزمایشگاه خصوصی مشهد به روش ELIZA از نظر آلودگی به HIV بررسی انجام گرفت. معیارهای ورود شامل تیتر بالای 1.8 را برای VDRL و مثبت شدن آزمایش RPR بوده است. پس از تعیین فراوانی HIV در این بیماران موارد مهم از نظر نحوه برخورد و رفتارهای پرخطر در بیماران سوال و بررسی آماری انجام شد.
    نتایج
    غالب بیماران تحت بررسی از نظر RPR مورد مطالعه (72%) توسط متخصصین زنان جهت بررسی احتمالی بیماری قبل از حاملگی ارجاع شده بودند و میانگین سن بیماران 12.45±31.5 سال (21 تا 46) بود. 75% بیماران زن و 93% متاهل بودند. 72% از بیماران تحصیلات پایین تر از دیپلم داشتند و 89% بیکار یا خانه دار بودند. سابقه قبلی به ابتلا به بیماری های آمیزشی در بیش از نیمی از آنان وجود داشت و 2 نفر معتاد به مواد مخدر تزریقی بودند.
    3 مورد آلودگی به HIV در بیماران گزارش گردید (3%) که در 2 مورد همسر وی معتاد تزریقی بود و در 1 مورد خود بیمار به مواد مخدر تزریقی اعتیاد داشت.
    نتیجه گیری
    3% بیماران RPR مثبت دارای تست مثبت HIV بودند بنابراین بنظر می رسد اطلاع رسانی و بیمار یابی در گروه های پرخطر برای بیماری های آمیزشی مثلا جوانان بزهکار و زنان مبتلا به بیماری های شناخته شده آمیزشی یا معتادان تزریقی بسیار مهم می باشد و برنامه ریزی های حمایت کننده از زنان با شوهران معتاد، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: VDRL، HIV، co infection، Risk factor، Syphilis، Sexually transmitted disease
  • محسن مهدی نژاد کاشانی، سیدمهران همام، وحید سعادتیان، فاطمه جهان بین صفحات 123-127
    مقدمه
    یک شکایت شایع بیماران روانپزشکی علایم نورولوژیک کاذب است که برای تشخیص علت این علایم معاینه عصبی استاندارد و تفسیر آنها اهمیت زیادی دارند.
    هدف
    هدف از این مطالعه تعیین ارزش هیپررفلکسی و سایر معاینات استاندارد عصبی در بیماران مبتلا به اختلالات روانپزشکی می باشد.
    مواد و روش ها
    بررسی به روش توصیفی-تحلیلی و با نمونه گیری آسان در 100 بیمار مبتلا به اختلال روانپزشکی (طبق معیارهای DSM-IV) صورت گرفت. تمام بیماران معاینه عصبی استاندارد شدند و علاوه بر آن رفلکس های Grasping، Palmomental و Glabeller نیز بررسی شدند.
    نتایج
    83.8% بیماران هیپررفلکسی داشتند. 24.4% آنها نشانه هافمن داشتند (کامل یا ناکامل) که همگی قرینه بودند. هیچ بیماری نشانه بابنسکی نداشت و 3% کلونوس آشیل داشتند. رفلکس پالمرمنتال در 25.3% بیماران وجود داشت که به طور معنی داری در اختلالات با خصوصیات سایکوتیک بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    هیپررفلکسی یک یافته بسیار شایع در اختلالات روانپزشکی مختلف می باشد و باید در تفسیر آن دقت نمود. نشانه هافمن به اندازه نشانه بابنسکی ارزشمند نبوده و می تواند در اختلالات روانپزشکی به شکل قرینه دیده شود. رفلکس پالمومنتال می تواند یک نشانگر وجود علائم سایکوتیک در بیماران مبتلا به اختلالات روانپزشکی باشد و وجود آن باید توجه پزشک را به این علائم جلب نماید.
    کلیدواژگان: Neurologic examination، PsychiaTric disorder، Hyperrflexia
  • ساسان عین القضاتی، محبوبه آدمی دهکردی، سیدمسعود شریفی دلویی صفحات 129-135
    مقدمه
    سیگار باعث صدمه به مژکهای مخاط تنفسی شیپور استاش و صندوق گوش میانی می شود. با توجه به نقش سیگار در افزایش عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی در این تحقیق به بررسی نقش آن به عنوان یک فاکتور مساعد کننده در ایجاد عفونتهای گوش میانی در اطفال پرداخته شده است.
    هدف
    این مطالعه با هدف کلی بررسی رابطه استعمال دخانیات در والدین و بروز عفونت گوش میانی در اطفال 5 تا 15 ساله انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد شاهدی بر روی 70 بیمار مراجعه کننده به درمانگاه های گوش و حلق و بینی بیمارستان های 22 بهمن و آریا در طی 18 ماه از مهر 82 لغایت اسفند 83 انجام شده است. سن این کودکان بین 5 تا 15 سال و دارای علائم اتیت مدیا بوده اند. در طی این مطالعه پرسشنامه ای مشتمل بر متغیرهای ارائه شده تهیه گردیده و اطلاعاتی نظیر سن، جنس، تماس با والدین سیگاری و مدت تماس با دود سیگار جمع آوری شده و نتایج آماری استخراج شده با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    از 70 بیمار مراجعه کنده 49 نفر (70%) دارای تماس مثبت با استعمال دخانیات در والدین بودند. از 49 بیمار مبتلا به عفونت گوش میانی 29 نفر (59%) در سنین کمتر از 8 سال و 13 نفر (026%) در سنین بین 8 تا 11 سال و 7 نفر (15%) در سنین بین 15-12 سال بوده اند که احتمالا با توجه به نزدیکی و وابستگی اطفال به والدین در سنین پایین ایجاد عفونت گوش میانی به علت تماس مداوم با دود سیگار افزایش یافته است (P=0.001 وr=-0.95) در مقایسه دو گروه با والدین سیگاری (n=49) و غیر سیگاری (n=21) از نظر شیوع اوتیت مدیای حاد، اوتیت مدیا در گروه با والدین سیگاری بطور معنی داری بالاتر بود (P_Value=0.00002 و Chi-square=22).
    نتیجه گیری
    تماس با دود سیگار در سنین پایین در اطفال باعث افزایش قابل توجه عفونت گوش میانی می شود. توصیه می گردد که والدین از مصرف دخانیات در منزل و در حضور اطفال اکیدا خودداری نمایند.
    کلیدواژگان: Infants، Parents، Cigarette، Otitis media
  • مریم کشاورز، غلامرضا بابایی صفحات 137-142
    مقدمه
    عفونت دستگاه ادراری از بیماری های شایع دوران بارداری است و اکثر عفونتهای علامت دار آن نیز ناشی از باکتری یوری بدون علامت است که عدم تشخیص و درمان به موقع آن می تواند برای مادر و جنین عواقب خطرناکی را به دنبال داشته باشد.
    هدف
    تعیین شیوع باکتریوری بدون علامت، ارتباط آن با بعضی فاکتورها و تعیین الگوی حساسیت دارویی
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه مقطعی از 900 زن باردار مراجعه کنند به کلینیک سرپایی مرکز آموزشی درمانی حضرت زینب (س) تهران پس از تکمیل پرسشنامه و معاینه بیماران توسط متخصص زنان و زایمان و اطمینان از سالم بودن آنها، نمونه وسط ادرار استریل تهیه و از لحاظ آزمایش کامل ادرار و کشت مورد بررسی و تشخیص قرار گرفتند. سپس از باکتری های جدا شده با کلنی 100000 عدد، آنتی بیوگرام به روش کربی بائر بعمل آمد.
    نتایج
    در این مطالعه میزان شیوع باکتری یوری بدون علامت در زنان باردار 3.7% بدست آمد و شایع ترین ارگانیسم های جدا شده به ترتیب اشرشیا کلی 33.3%، استافیلوکوک کوآگولاز منفی 30.3% و کلبسیلا 15.2% بدست آمد. در گروه مبتلا به باکتری یوری بدون علامت میانگین سن (P<0.001)، تعداد حاملگی (P<0.05) و تعداد زایمان (P<0.05) بالاتر از گروه سالم بود. سابقه عفونت ادراری اخیر و سنگ کلیه بین دو گروه با و بدون باکتری یوری بدون علامت تفاوت آماری معنی داری نداشت. الگوی حساسیت دارویی سویه های جدا شده بیشترین حساسیت را به آمیکاسین نشان داد، همچنین بیشترین میزان شیوع در سه ماهه دوم بارداری و در زنان با رتبه حاملگی و سن بالاتر بدست آمد.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این مطالعه با توجه به شیوع بالاتر باکتری یوری بدون علامت در سه ماه دوم بارداری، در صورت منفی بودن آنالیز ادراری در اولین ویزیت بارداری، تکرار تست در سه ماهه دوم بارداری، بخصوص در زنان با سن و تعداد بارداری بالاتر، همچنین توجه به تغییر الگوی حساسیت دارویی و استفاده مناسبتر از آنتی بیوتیک ها تاکید می گردد. مطالعات تکمیلی سایر نقاط کشور نیز می تواند برای ارائه الگویی مناسب برای پیگیری و درمان زنان باردار مبتلا به باکتریوری بدون علامت مفید و مثمر ثمر باشد.
    کلیدواژگان: Asymptomatic bacteriuria، Drug sensitivity pattern، Pregnant women
  • افسانه لالویی، نفسیه کاشانی زاده، مجتبی تیموری، سیدیاسر سعیدی صفحات 143-150
    مقدمه
    ایدز در سال های اخیر به یک معضل بزرگ بهداشتی در کشورهای جهان تبدیل شده است، در پایان سال 2003 بیش از 44 میلیون نفر مبتلا به ویروس HIV گزارش شده است. در ایران نیز 14000 نفر بیمار آلوده به ویروس HIV شناسایی شده اند و حدود 6 برابر این مقدار افراد آلوده به ویروس HIV وجود دارند که هنوز شناسایی نشده اند.
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی سطح اطلاعات زنان در رابطه با بیماری ایدز بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر به صورت پژوهش مقطعی تحلیلی بر 500 زن مراجعه کننده به درمانگاه زنان بیمارستان بقیه الله صورت پذیرفت می شد. پرسش نامه آگاهی با بررسی دقیق پایایی و روایی استاندارد شده و متغیرهای جنس و سن، شغل، نمونه ها مورد بررسی قرار گرفت. نمره دهی به سوالات براساس اهمیت آنها و نظر متخصصین عفونی انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ver.14 انجام شد، امتیاز دهی سطح آگاهی آنان بر حسب سن و تحصیلات همگن شده و سپس سطح آگاهی بررسی شد. ملاک معنی داری در آزمون های آماری P<0.05 و در رگرسیون همگن شده P<0.1 قرار گرفت.
    نتایج
    میانگین سنی پاسخ دهندگان 33.4 با انحراف معیار 5.6 در محدوده اطمینان 95% بود که از 14 سال تا 62 سال متفاوت بود. بیشتر پاسخ دهندگان (80.1% و n=407) متاهل بودند. سطح آگاهی براساس نمرات 5 سطح عالی با 12.2%، خوب با 24.6%، متوسط با 43.4%، ضعیف با 13.2% و خیلی ضعیف با 5.6% بود. بیشترین امتیاز کسب شده 209 و کمترین آن منفی 22 امتیاز بود. میانگین امتیازات کسب شده 62 بود. بین تحصیل و نمره آگاهی (P=0.0001) و سن نمره آگاهی (P=0.001) ارتباط معنی داری وجود داشت ولی بین شغل و نمره آگاهی ارتباط معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر گروه جوانان آگاهی های بیشتری در مورد ایدز داشتند که علت این امر را می توان با توجه به آموزش های هدفمند به قشر جوان مرتبط دانست. در مورد تماس جنسی و سرنگ مشترک که دو راه اصلی انتقال ایدز است آگاهی نسبتا خوب است و با توجه به نظر پرسش شوندگان به نظر می رسد تلویزیون ابزار مناسبی برای آموزش های هرچه بهتر این قشر است. از طرفی توصیه می شود کادر درمانی اطلاعات لازم را که در مطالعه حاضر بدان پرداخته شده در فرصت های مناسب مانند مراقبتهای پیش از بارداری یا ویزیت های حاملگی، در اختیار گروه های در معرض خطر قرار دهند.
    کلیدواژگان: AIDS، knowledge، women
  • محبوبه آدمی دهکردی، ساسان عین القضاتی، وحید سعادتیان، حسین حسینی، آناهید امینیان صفحات 159-165
    مقدمه
    سندرم آپنه انسدادی در هنگام خواب بیماری نسبتا شایعی در کودکان می باشد. بیشتر اوقات والدین بیماران تعریق شبانه، ناآرامی و وضعیت غیر معمول این کودکان را در خواب عنوان می کنند. از دیگر عوارض این سندرم می توان به اختلالات رفتاری، تاخیررشد، بیش فعالی، رفتار خشن، اختلال در یادگیری و در انواع شدید آسیب هایپوکسیک مغزی اشاره کرد. از طرفی هایپرتروفی آدنوتونسیلار یکی از علل شایع این سندرم در کودکان می باشد.
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی بهره هوش در اطفال 11-5 سال مبتلا به هایپرتروفی آدنوئید همراه با علائم انسداد راه هوایی فوقانی می باشد.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر مطالعه ای از نوع مورد-شاهدی است. از 20 کودک مبتلا به هایپرتروفی آدنوئید که برطبق عکس لترال گردن دچار انسداد کامل یا نسبی در راه هوایی فوقانی بودند و علائم انسداد راه هوایی فوقانی (خرخر شبانه، قطع تنفس و تنفس سخت در هنگام خواب) داشتند، آزمون سنجش هوش وکسلر تجدید نظر شده کودکان به عمل آمد و نتایج این آزمون با نتایج آزمون های به عمل آمده از 20 کودک سالم در گروه شاهد مورد مقایسه قرار گرفت. در تحلیل نتایج و آنالیز داده ها از آزمون های آماری x2 و t استفاده شده است و میزان P.V محاسبه گردید.
    نتایج
    بررسی مقایسه ای شاخص های مرکزی نمره کل آزمون کلامی هوش وکسلر در دو گروه مورد و شاهد با P=0.6 تفاوت معناداری را نشان نداد. این در حالی بود که همین بررسی در مورد نمره کل آزمون عملی هوش وکسلر در این دو گروه تفاوت معناداری را نشان داد P=0.001. در نهایت با بررسی مقایسه ای شاخص های مرکزی کل نمره آزمون هوش وکسلر در دو گروه مورد و شاهد تفاوت معنی داری وجود داشت P=0.006.
    نتیجه گیری
    افراد مبتلا به هایپرتروفی آدنوئید که علائم انسداد راه هوایی فوقانی را داشتند، نسبت به کودکان سالم از نظر دقت دیداری، توانایی مفهوم سازی دیداری، هوشیاری ادراکی و تمرکز، سازمان دیداری-حرکتی، توانایی تمیز شکل بندی های آشنا، توانایی برنامه ریزی یا پیش بینی، سازماندهی ادراکی، هماهنگی و سرعت دیداری-حرکتی، توانایی کار کردن سریع، استعداد کار کردن در موقعیت های محسوس یا عینی، توانایی یکپارچه کردن محرک ادراکی با پاسخ های حرکتی مناسب و درجه و مقدار ارتباط غیر کلامی فرد با محیط تفاوت دارند. از نظر روانی یا سیالی کلام، توانایی های حافظه کلامی و توانایی کار کردن با نمادهای انتزاعی تفاوتی میان این بیماران با افراد سالم وجود نداشت.
    کلیدواژگان: Adenoid hypertrophy، upper respiratory tract obstruction، Intelligence quotient
  • صفحه 17
|
  • Behrad V., Haphizi L Pages 111-115
    Cabergoline (CAB) is a new oral dopaminergic compound showing a very long-lastingPRL-lowering activity. The Purpose of this study is to evaluate the efficacy, side effectand tolerability of the treatment with CAB in female hyperprolactinemic patients.We conducted a cross-sectional study on hyperprolactinemic women. The patients underwent the treatment with either Bromocriptine or Cabergoline over a period of 6 months.The initial dose of Cabergoline to be taken by the patients was 0.5 mg once a week andsubsequently increased to 1-2 mg. per week. The initial prescribed dose of Bromocriptinewas 1.25 mg/d, which was subsequently increased to 7.5 mg/d. Then, throughoutthe study, the effectiveness and tolerability of the treatment with both Bromocriptine andCabergoline were evaluated in the patients with hyperprolactinemia.Treatment with Bromocriptine normalized the serum PRL level (< 20 mcg/L) in 48% ofthe patients while in the Cabergoline group, the serum PRL level declined to normal in77.7% of the patients. The comparison of the two groups showed that Cabergoline wassignificantly more effective than Bromocriptine in suppressing PRL secretion (P<0.001).The clinical efficacy of the drugs was clearly demonstrated by the resumption of mensesin 68% and 83.3% of the patients in the Bromocriptine and Cabergoline groups, respectively(P<0.01).Six months after the therapy, a computed tomographic scan was performed on 15 patientswith either microadenoma or macroadenoma. The results showed reduced size of the adenomain 33.3% and 55.5% of the patients in the Bromocriptine and Cabergoline groups,respectively (P<0.01). In the Cabergoline group, side effects were noted in 44.4% of thepatients, but only 11.1% of them discontinued the therapy because of side effects. Thecomparison of the two groups showed that the number of patients requiringdiscontinuation of Bromocriptine was significantly higher (36% vs. 11.1%, P< 0.001).We conclude that CAB is an effective treatment for hyperprolactinemia and often bettertolerated than Bromocriptine. Its efficacy, tolerability, and long duration of action makeit the drug of choice for patients with hyperprolactinemia.
  • Habibi F., Mokhtari H., Gazerani M., Lahouti M., Roshani Zafaranlou N Pages 117-122
    Syphilis and AIDS both are sexual transmitted diseases that can be assumed as predisposing factor for each other. Immune deficiency in AIDS facilitates other infections and genital ulcers in syphilis increase the risk of HIV transmission. The aim of this study is to evaluate the prevalence of HIV infection in VDRL positive patients.Serologic studies were done on 100 seropositive cases using VDRL and confirmed by RPRtest (25males-75females). HIV infection was also evaluated by ELIZA test in a private laboratory in Mashhad. Most of the cases (72%) were received from gynecology and obstetrics clinics for screening before pregnancy.The subjects’ average age was 31.5±12.45 years (21-46). 75% were females and 93% were married. 72% had low level of education and 89% were either housewives or didn›t have any job. A history of previous STD was reported in more than half of them and 2 cases were IV drug abuser. HIV infection was seen in 3 cases (3%). Two of the cases had IV drug abuser partners while the other one was a single IV drug abuser.3% of RPR positive cases were identified with positive anti HIV antibody. Thus, we suggest informing high risk cases such as young criminals, sex workers and IV drug abusersabout STD as well as having supportive plans for the wives of IV addicted cases.
  • Mahdinejad Kashani M., Homam M., Saadatian V., Jahanbin F Pages 123-127
    One of the common complaints made by patients with psychiatric disorders ispseudoneurologic symptoms. To find the causes of these symptoms, standard neurologicalexamination and its analysis are very important.This is a descriptive-analytic study with simple sampling among 100 patients withpsychiatric disorders (According to DSM IV criteria). Standard neurological examinationwas performed for all of them. Grasping, palmomontal and glabellar reflexeswere also evaluated.83/8% of the patients were identified with hyperreflexia and 42.4% of them withHoffman sign complete or incomplete sign. In all the cases, these findings were symmetric.None of them had babinski sign. Achill clonus was detected in 3%. PalmomentalReflex was also detected in 28.8% of the patients which was more commonamong psychotic patients that were statistically meaningful.The prevalence of hyperreflexia is a very common among different psychiatricdisorders and should be cautiously interpreted by physicians. Hoffman sign was notas acute as babinski sign in our observation and may be symmetrically detected inpsychiatric disorders. Palmomental reflex could be regarded as a sign of psychoticdisorders and we think that the presence of it should guide the physician toward thepossibility of occurrence of psychotic symptoms.
  • Einolghozati S., Adami Dehkordi M., Sharifi Dalloee S. Pages 129-135
    Middle ear infections are the most widespread ENT disorders in children. The destructive effects of passive inhalation of cigarette smoke on intensifying these disorders have been being researched for many years. Moreover, the daily increase the population of the smokers in the society signifies the necessity of the current research. The main objective of this research is to analyze any relation between the occurrence of Otitis media in children and the presence of a smoker in their family. This cross-sectional study was done over a year and half in Islamic Azad University Hospitals in Mashhad. Among 70 patients, we chose 49 children aged 5-15 years, whose parents were smokers. The study was a questionnaire-based study. Variables such as clinical symptoms, site of involvement and parents’ level of education were evaluated. The obtained data was analyzed using SPSS software. Our study shows that in 70% of the patients, there was a meaningful relation between the occurrence of Otitis media and passive inhalation of cigarette smoke. In 89.7 % of the patients, the exposure time was less than 12 hours in a day. The parents’ literacy level was at high school diploma and the lower in 85% of the subjects. The most common problem was ear ache. This research shows that cigarette smoke has important effects on increasing the infection of the middle ear. So, it is strongly recommended that parents be prohibited from smoking in the presence of children.
  • Keshavarz M., Babaee Gr Pages 137-142
    Urinary tract infection (UTI) is the most common disease during pregnancy and usually symptomatic infections are due to asymptomatic bacteriuria (ASB). Untreated ASB has some serious consequences for both the mother and her fetus. Because of the importance of ASB screening in pregnant women, this study was conducted in order to determine the prevalence of ASB and its potential relation with some factors and with the pattern of drug. sensitivity, as well We conducted a cross sectional study in 900 pregnant women who attended the antenatal service at Hazrate Zeynab outpatient clinic, in association with Tehran University. All the participants were visited by obstetricians. A clean-voided urine specimen containing more than 100,000 organisms per ml. was considered as evidence for ASB. Then, an anti biogram. was made using Bauer Kirby method The prevalence of ASB was found to be 3.7% and the most common micro organisms detected were Escherchia coli (33.3%) as the most frequent one followed by negative coagulase Staphylococcus (30.3%) and klebsiella (15.2%). In pregnant women both with and without ASB, there were statistical differences according to the mean of age (p< 0.001), gravidity (p< 0.05) and parity(p< 0.05). There was no statistically meaningful relationship between group with and (the group) without ASB in (terms of a) history of urinary tract infection and/or Kidney stone. The highest sensitivity was determined to be related to Amikacin. The prevlence (level) of ASB was high in second trimester of pregnancy, elder and multiparous. women, as well In regard to the high Prevalence level of ASB in the Second trimester of pregnancyrepetition of urine analysis in the second trimester of pregnancy, specially in the old and multiparus women is recommended. Considering the pattern of anti microbial drug sensitivity, the use of suitable drugs is recommended. Other studies on both the treatment and. follow-up studies on pregnant women with ASB are necessary.
  • Lalooee A., Kashani Zadeh N., Teimoori M., Saeedi Sy Pages 143-150
    AIDS has been regarded as a great health problem in many countries in the recent years.By the end of year 2003 about 44 million people were reported to be infected by HIV. There are about 14000 patients in Iran who have been identified with the virus and it is estimated that there might be about …… more who haven’t been identified, yet. Regarding a change of the population being infected by the disease from IV drug abuser to those involved in high risk sexual relations, this study tends to pay attention to the population of women who are at risk. Furthermore, there are not many studies that have examined women‘s knowledge about the disease; therefore, we decided to carry out this study because of the important role of women as mothers in Iranian sociality who play an educating role in their families. We conducted a cross sectional study on 500 women who came to the hospital for gynecologic/ obstetrics periodic checkups. A questionnaire was developed after pre-testing and standardization, which asked the participants about their gender, age and occupation as well as whether they knew someone close to them with HIV/AIDS. A five-ranking scale was used to score the answers. Using SPSS software version 14, the data were analyzed and a test of logistic regression revealed significant results in terms of their age, education and knowledge about AIDS (p<0.01). The average age of the participants 500 was 33.4±5/6 with Confidence Interval of 95%, ranging from 14 to 62 years old. Most of the participants were married (80.1%; N=407). In terms of their knowledge about AIDS on a 5-level scale, the results ranked as: excellent (12.2%), good (24.6%), moderate (43.4%), weak (43,2%) and bad (5,6%). There were significant relations between the level of knowledge and education level (p=0,000) as well as that and age (p=0.00). There was not any relation between the participants’ job and their level of knowledge about AIDS (p>0.1). In our study, juvenile showed to have more knowledge about AIDS that can attribute to the education they have received. With a special attention to this age group, their knowledge about sexual relations and using the same needle as the most frequent ways of spreading the infection was good. With respect to the Participants’ ideas, it seems TV is the best way of education. Thus, it is recommended that a medical team, including physicians educate women in occasions such as a pre-natal care period and pregnancy visits.
  • Amiri M., Sadeghi E., Nazemi S Pages 151-157
    Respecting patients ethics and attempts to establish a framework for it, research shows a continuous background in the history of the country’s concern for hygiene which could lead to the patients’ satisfaction. The goal of this study is to survey the level of doctors’ and paramedical personnel’s knowledge and attitude about the patients’ prism ethics in dependent hospitals of medical faculty of Shahrood in the year (2003; i.e.) 1385(H.S.) This research is a cross-sectional and applied study. Because of a limited research community on one hand and a need for accurate information on the other, half of the research community has been studied by systematic, non stratified and non probability sampling method. The questionnaire consists of 6 general questions and 32 professional questions in an attempt to survey doctors’ and paramedical personnel’s knowledge and attitude about patient right’s prism. The data were analyzed using Spss and INSTAT soft wares and the results have been showed in tables and figures. The results of the analyzed data showed that 24.2% of the interviewees were males and 75.8% of them were females. 77.5% of them worked in Imam Hossein hospital while another 22.5% worked in Fatemie hospital. 77.4% of the interviewees were holding a degree of Bachelor and upper and the other 22.6% were of a lower level in terms of educational background. 18.1% of them were nurse assistant; 60.4% were nurse; 10.4 were doctors and the rest were included in other fields. 53.3% of the participants were informed about patient’s prism rights. 18.1% of them had gained their knowledge by means of educational seminars and conferences and the rest in other ways during their course of study. The hospitals had offered education terms for 15.9% of the cases while another 84.1% hadn’t received any education, whatsoever. As for the participants’ knowledge, the average grade was 16.38 totals was 20. It showed good knowledge in terms of research samples. Regarding their attitude, the average grade was 17.09 of a total of 20. It showed the presence of positive attitudes among them. Pierson test showed ameaningful relation between the variables of knowledge and attitude. Speerman’s test confirmed it, too (P = 0.0001). As the research finding show, there is an acceptable level of knowledge and attitude among the doctors and personnel of the hospitals. Because of the meaningful relation between knowledge and attitude, we recommend that the hospitals have plans to further inform their personnel about patient›s rights prism.
  • Adami Dehkordi M., Einolghozati S., Saadatian V., Hosaini H., Aminian A Pages 159-165
    This study aimed to evaluate intelligence quotient of 5-11 years old children with adenoid hypertrophy who had clinical manifestations of upper respiratory tract obstruction. This is a case-control study on 20 children with adenoid hypertrophy who also had upper respiratory tract obstruction manifestations such as snoring, hard breathing and/or breath shortage during sleep. A modified version of Wechsler intelligence test was demonstrated on these children and the results were compared with 20 healthy children as the control group. The data were then analyzed using chi square and T-test to calculate the P value. The comparative study of the total scores obtained by both groups of the study in the verbal Wechsler intelligence test didn›t show any significant difference between the two groups (P=0.6). However, the comparison of the total scores obtained in practical Wechsler intelligence showed a significant difference between these two groups (P=0.001). Finally, there was a significant difference between the measurement of control tendency in the total scores obtained by the case and control groups in Wechsler intelligence test (P=0.006 Adenoid hypertrophy cases that have upper respiratory tract obstruction manifestations are different from normal children in some aspects such as, visual accuracy, visual conception, ability of perception, awareness and concentration, visual- motor organization, programming or prediction, perception, organizing, coordination and rapid visual¬ motor functions, rapid functioning, suitable motor response to conceptive impulses and non verbal communications. There wasn›t any difference between these cases and healthy children in rapid speaking, verbal memory and ability to use abstract concepts.